Obišli smo drive-in punkt na Marijin Dvoru: Za četiri dana sasvim drugi prizori

0
Radiosarajevo.ba
Obišli smo drive-in punkt na Marijin Dvoru: Za četiri dana sasvim drugi prizori
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Obišli smo drive-in punkt na Marijin Dvoru

U sarajevskom naselju Marijin Dvor prije skoro mjesec, otvoren je punkt za drive-in testiranje na koronavirus, kako bi se ubrzao proces testiranja i rasteretile zdravstvene ustanove.

Na ovom punktu mogu se testirati svi koji imaju uputnicu od ljekara primarne zdravstvene zaštite, prvenstveno osobe s posebnim potrebama.

Ranije je ministar zdravstva u KS Haris Vranić, kazao je da je drive-in punkt napravljen u skladu sa svim standardima epidemiološkog uzimanja uzoraka na COVID-19.

Nakon velike gužve koja je bila u protekla dva dana, nakon što je u Kantonu Sarfajevo najavljen blagi lockdown, ekipa portala Radiosarajevo.ba danas na ovom drive-in punktu zatekla je tek nekoliko automobila koji su čekali u redu.

Ovako je bilo prije četiri dana...

A ovako je danas - četiri dana kasnije...

 

Obišli smo drive-in punkt na Marijin Dvoru - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Obišli smo drive-in punkt na Marijin Dvoru

Podsjetimo, nakon što građani dobiju rezultate testiranja, u isto vrijeme će biti obaviještene i nadležne COVID ambulante, tako da će odmah biti omogućeno liječenje zaraženih.

Premijer KS Edin Forto je rekao da u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama postoji mogućnost nabavke vakcina za potrebe KS, ali je kao razlog sporosti u ovom procesu naveo da je u direktnim pregovorima sa proizvođačima lakše nabaviti velike količine vakcina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije