Obilne padavine u BiH, na snazi narandžasto i crveno upozorenje

1
AA
Obilne padavine u BiH, na snazi narandžasto i crveno upozorenje
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Snijeg pada u Sarajevu

U Bosni će u nedjelju preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Zbog obilnih padavina u Hercegovini, dijelovima zapadne, jugozapadne i jugoistočne Bosne na snazi narandžasto upozorenje, dok je za jug upaljen crveni meteoalarm.

Očekivana količina padavina u Hercegovini su između 40 i 60, lokalno do 70 litara po metru kvadratnom. U ostatku zemlje, uglavnom, između 30 i 50 litara po metru kvadratnom.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren do pojačan južni i jugoisotočni, koji će prema kraju dana skrenuti na sjeverni. Dnevna temperatura od minus dva do tri, na jugu zemlje od 10 do 16 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u ponedjeljak će također biti oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od minus tri do dva, na jugu do šest, a dnevna minus jedan do tri, na jugu od osam do 12 stepeni Celzijusovih.

Oblačno vrijeme očekuje se i u utorak i srijedu. Prijepodne u Hercegovini je moguća slaba kiša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije