Obilne padavine: Snijeg uzrokovao probleme u Srebrenici

Anadolija
Obilne padavine: Snijeg uzrokovao probleme u Srebrenici

Snijeg koji pada od subote otežao je saobraćaj na regionalnim i lokalnim putevima na području opštine Srebrenica. Prema riječima stručnog saradnika za saobraćaj u Opštini Srebrenica Dragana Rebrinovića, u toku je čišćenje svih prioritetnih putnih pravaca prema Šubinu, na platou Sućeske i prema najudaljenijim selima Luka i Krušev Do.

Bojan Josipović, načelnik odjeljenja za prostorno uređenje i urbanizam, kaže da se određena naselja susreću s problemima zbog snježnih padavina.

"Otežano je kretanje stanovništva. Dobio sam informacije iz nekoliko sela. U nekim selima djeca nisu mogla da dođu do škole. Mašine rade na čišćenju puteva. Nemamo ugroženog stanovništva na području naše opštine. Pozivamo stanovništvo na strpljenje", kaže Josipović.

Sejdalija Suljić, učitelj u područnoj školi u Osatu koja broji 22 učenika, kaže da je put od Srebrenice do ovog mjesta udaljenog od centra grada više od 20 kilometara prilično loš, ali da su i učitelji i djeca stigli danas na nastavu.

"Put je loše očišćen, ali vjerujemo da će biti bolje kasnije. Uglavnom došli smo na posao, djeca su stigla, iako put u ovim selima odakle djeca dolaze nije čišćen", rekao je Suljić u telefonskom razgovoru.

U mjesnoj zajednici Sućeska djeca iz većine sela u ovom mjestu nisu danas došla na nastavu zbog neprohodnosti puteva.

Građani Srebrenice se susreću i sa problemom nestanka vode u više od pola grada, zbog kvara na vodovodnoj mreži. U subotu je pukla glavna cijev i od tada su građani bez vode.

Svetozar Mitrović, direktor KP "Polet", kaže da će građani Srebrenice danas imati vodu.

"Kvar se dogodio u subotu, a u pitanju je ventil koji je dosta specifičan. Danas dolazi ekipa iz Sarajeva i vjerujemo da će kvar biti otklonjen. Problem jeste veliki, ali biće riješen", kaže Mitrović.

Prema informacijama iz Elektrodistribucije snabdjevanje električnom energijom na području Srebrenice je uredno.

Visina snijega u brdsko-planinskom dijelu opštine Srebrenica iznosi oko 50 centimentara dok je u gradskom dijelu oko 20 centimentara

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije