Obilježena sedma godišnjica od ubistva policajca Muhidina Pivodića

Radiosarajevo.ba
Obilježena sedma godišnjica od ubistva policajca Muhidina Pivodića
Foto: RSA / Obilježena sedma godišnjica od ubistva policajca Muhidina Pivodića

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, predvođena ministrom Admirom Katicom i policijskim komesarom Nusretom Selimovićem, danas je obilježila sedmu godišnjicu smrti policijskog službenika Muhidina Pivodića.

Ministar Katica, komesar Selimović i predstavnici Sindikata policije Kantona Sarajevo, uz prisustvo kolega, članova porodice Pivodić i sugrađana položili su cvijeće na spomen-obilježju u naselju Reljevo, općina Novi Grad Sarajevo, kao i na mezarju Bare.

Obilježena sedma godišnjica od ubistva policajca Muhidina Pivodića - undefined

Foto: RSA: Obilježena sedma godišnjica od ubistva policajca Muhidina Pivodića

„Imamo moralnu i profesionalnu obavezu da sačuvamo sjećanje na našeg kolegu Muhidina Pivodića, koji je u pravom smislu riječi pokazao šta znači biti policajac. Život je dao obavljajući profesionalnu dužnost“, kazao je Katica, iskoristivši priliku da se prisjeti svih ubijenih policijskih službenika nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Dodao je da je prioritet u radu MUP-a KS da počinioci ubistava policijskih službenika budu privedeni pravdi, kao što je to u slučaju Pivodića.

Pivodić je ubijen tokom izvršavanja zadatka osiguranja pravoslavne crkve u Reljevu. Za ubistvo je osuđen Anel Ćemo na dugotrajnu kaznu zatvora u trajanju od 34 godine. Prema presudi, Ćemo je ubio Pivodića jer se svetio MUP-u KS zbog oduzete vozačke dozvole i prekršajne kazne jer je vozio pod dejstvom alkohola.

„Iako je ubica našeg Muhidina iza rešetaka i osuđen je na kaznu dugotrajnog zatvora, naša bol i pored tih saznanja i nakon toliko vremena nije prošla. Muhidin je ubijen samo iz razloga što je nosio policijsku uniformu i radio svoj posao“, kazao je Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo.

Cvijeće na spomen-obilježju položili su predstavnici Pravoslavne crkve, općine Novi Grad, te policijskih uprava MUP-a KS, saopćeno je iz MUP Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije