Obilježena godišnjica oslobađanja lijeve obale Mostara

6
Fena
Obilježena godišnjica oslobađanja lijeve obale Mostara
Fena / Obilježena godišnjica oslobađanja lijeve obale Mostara

Boračka udruženja iz Grada Mostara zajedno s porodicama šehida i poginulih boraca obilježila su u utorak 29. godišnjicu oslobađanja lijeve obale grada od srpsko-crnogorskog agresora.

U akciji "Forsiranje Neretve" poginuli su: Enver Enko Salčin, Azer Husković, Semir Maslo, Ozrenko Vrtikapa, Elvedin Tiro, Fadil Džiho, Šerif Husović, Amer Spahić, Derviš Begić, Miralem Ćupina, Zoran Galuza, Dželal Ramadanović, Ismet Mehić-Hika i Alija Nožić.

Njihovi saborci i članovi porodica obišli su spomen-obilježja na više lokacija u gradu gdje su položili cvijeće u sklopu manifestacije "Putevima pobjede - Stazama Samostalnog mostarskog bataljona 1992-2021".

"Ova obljetnica je istovremeno i žalosna i radosna. Radosna, zbog oslobađanja lijeve obale, a tužna jer smo tada izgubili 14 naših suboraca. Svake godine, dok smo živi, mi ćemo se njih sjećati i obilaziti mjesta njihovog stradanja", kazao je Azer Penava, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca "Stari Grad".

Poručio je kako se njihova golema uloga u akciji "Forsiranje Neretve" nikada ne smije zaboraviti.

"O onome što se događalo u proteklom ratu treba stalno govoriti kako se ne bi zaboravilo i ne daj Bože, ponovilo", istaknuo je Penava.

Manifestaciju su organizirali RVI "Stari Grad", JOB "Stari Grad" te Organizacija porodice šehida i poginulih boraca grada Mostara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije