Obilježena deveta godišnjica ubistva policajca Muhidina Pivodića

0
Radiosarajevo.ba
Obilježena deveta godišnjica ubistva policajca Muhidina Pivodića
Foto: MUP KS / S obilježavanja

Sarajevski policajci obilježili su devetu godišnjicu ubistva policajca Muhidina Pivodića.

Obilježavanju su prisustvovale delegacije MUP-a Kantona Sarajevo, Uprave policije MUP-a KS, Sindikata policije KS, predvođene ministrom Admirom Katicom, policijskim komesarom Nusretom Selimovićem i predsjednikom Sindikata policije KS Sadikom Ećom, zajedno sa porodicom ubijenog policajca i kolegama iz svih policijskih uprava.

Prisustvovali su i predstavnici Općine Novi Grad Sarajevo i Pravoslavne crkve te su posjetili spomen-obilježje u naselju Reljevo i mezarje Bare, s pijetetom se prisjetivši tragičnog događaja.

Eurosong uvodi novo-staro pravilo za glasanje: Kako će to utjecati na naše komšije?

Eurosong uvodi novo-staro pravilo za glasanje: Kako će to utjecati na naše komšije?

"Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti svi prisutni su iskazali moralnu i profesionalnu obavezu da se sačuva sjećanje na tragično poginulog kolegu Pivodića, kao i na ostale policijske službenike, koji su dali živote obavljajući svoju dužnost časno, savjesno i profesionalno, na dobrobit svih građana Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, Pivodić je ubijen tokom izvršavanja zadatka osiguranja pravoslavne crkve u Reljevu. Za ubistvo je osuđen Anel Ćemo na dugotrajnu kaznu zatvora u trajanju od 34 godine.

Prema presudi, Ćemo je ubio Pivodića jer se svetio MUP-u KS zbog oduzete vozačke dozvole i prekršajne kazne jer je vozio pod dejstvom alkohola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije