Obilježena deseta godišnjica smrti Ahmeta Hadžipašića

Radiosarajevo.ba
Obilježena deseta godišnjica smrti Ahmeta Hadžipašića
Fena / Obilježenja godišnjica smrti bivšeg premijera

Porodica, supruga Branka i tri kćerke sa svojim porodicama, zatim zadnji predsjednik Vlade RBiH prof. dr. Hasan Muratović, bivši premijer Federacije BiH Edhem Bičakčić, aktuelni ministar u Vladi FBiH Amir Zukić, delegacija Skupštine i Vlade Zeničko-dobojskog kantona, kao i brojni prijatelji i saborci, okupili su se danas da obilježe 10. godišnjicu smrti prof. dr. Ahmeta Hadžipašića.

"Bog je podario Ahmetu sposobnost odlučivanja. On je sve odluke donosio hrabro i odlučno", kazao je prof. Muratović u svom govoru te dodao kako danas svi bježe od odlučivanja. "Pamtit ćemo ga kao specifičnog Krajišnika, Zeničanina, profesora i, nadasve, patriotu i dobrog čovjeka."

Nakon što su delegacije položile cvijeće na mezar, kratak vjerski program predvodio je hafiz Sead Šahinović, koji je i rođak rahmetli Hadžipašića.

Hadžipašić je premijer Federacije BiH bio u periodu od 2003.-2007. godine, a umro je na današnji dan 2008. godine u Zenici. Rođen je 1. jula 1952. godine u Cazinu, a smrt ga je zatekla na poziciji prorektora Univerziteta u Zenici. Predavao je i na univerzitetima u Sarajevu, Mostaru i Bihaću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije