Obilježena 31. godišnjica bitke za odbranu Predsjedništva RBiH: 'Branili smo svoje pragove, državu'

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Odlicno

***

Pravda za sve

Vaznije je od svega ovog da ukinete diskriminaciju boraca u sb kantonu,koju je napravila sda mafija.podnesite krivicnu protiv lende i crnice,koji kradu od tih napacenih i bolesnih boraca.

Stoljetna metodologija unistenja Bosne i Bosnjaka!

-1. AU nije htjela preuzeti cijelu Bosnu od Turske. Bosna do Drine. -2.AU imenovala drzavu Bosna i Hercegovina mjesto iskonsko Bosna -3. 1906. Zabrana Bosnjastva-muslimanima data vjerska autonomiju. -4. 1907. Zabrana Bosanskog jezika-preimenovanje u srpskohrvatski-hrvatskosrpski. Nakon raspada SFRJ u BiH nastaju srpski, hrvatski i bosanski (feniks) jezik. -5. 1918. Kraljevina SHS, u BiH uvodi nacije Kraljevine:Srbi i Hrvati( ne poticu iz Srbije i Hrvatske). Bosnjaci postali Ostali ili neopredjeljeni. -6. Agrarnom reformom Kmetopravo 1919.otet grunt nenacija Kraljevine (muslimana, albanaca, madjara, folksdojcera) i poklonjen nacijama SHS-bezemljasima i srbskim borcima. -7. Tito 1943. vraca republike u FNRJ pa i BiH. Opet nema nacije Bosanci. Pored JU nacija Srbi i Hrvati pridodaju se Muslimani. (drzava Muslimanija?) -8. 1992. Nezavisnost R BiH i clanstvo u UN. Udruzena Srbijanska i Hrvatska agresija. Embargo UNa na oruzje u potpunom ratnom okruzenju. -9. 1995. Tragedija: -a)NATO sprjecava vojni poraz velikosrbijanske vojske -b)Snage UNa predaju u ruke Zasticene zone UNa. -c)Pocinjen genocid nad Bosnjacima u Srebrenici i Zepi. -d)Uvrtanjem sije potpisan Daytonski rastur R BiH po zeljama Srbije (SANU). Srbija ‘specijalnim i paralelnim vezama’ ovladala dijelom politickog i prostornog suvereniteta BiH. Smitovim intervencijama i izmjenama Ustava PhBiH, Hrvatska ovladala dijelom suvereniteta BiH. Drzava BiH poprima Srpsko-Hrvatski kar@kter, bez uticaja Bosnjaka i Ostalih

Branili i odbranili

Herojska bitka. Da je Sarajevo palo nebi bilo ni drzave ni Sarajeva. Zvalo bi se Srbosavlje.

/ Najnovije