Obilježena 28. godišnjica Odreda Lasta: Sjećanje na Lastavice kojih više nema

Radiosarajevo.ba
Obilježena 28. godišnjica Odreda Lasta: Sjećanje na Lastavice kojih više nema
Foto: Udruženje Lasta / S obilježavanja godišnjice

Udruženje odreda policije za specijalne namjene „LASTA“ obilježilo je danas 28. godišnjicu osnivanja.

S obzirom na pandemiju novog soja koronavirusa i mjere zaštite, godišnjica je obilježena samo polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na šehidskom mezarju Kovači, groblju Lav i Sv. Josip gdje su ukopani njihovi saborci, koji su dali živote za domovinu.

"Kako je ove godine program obilježavanja reduciran i skroman, ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji su svojim dolaskom uveličali Dan osnivanja jedinice i tako se prisjetili 56 zlatnih pripadnika 'LASTE'. Na ovaj dan se posebno sjećamo Lastavica kojih više nema s nama i podsjećamo na sve ono što je Odred baštinio", saopćeno je iz Udruženja.

Cvijeće su položile delegacije Ministarstva za boračka pitanja KS na čelu s ministrom Hajrudinom Grabovicom, ministar MUP-a KS Ismir Jusko, delegacija Općine Centar koju je predstavljao Dževad Bećirević, kao i predstavnici Udruženja policije Prva policijska brigada i Saveza nosilaca najvecih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka„ koju je predstavljao Alija Jašarević, predstavnici Zelenih beretki na čelu s Muhamedom Švrakićem...

Iz Udruženja napominju da je ovo najodlikovanija jedinica u sastavu Oružanih snaga RBiH u odnosu na ukupan broj pripadnika.

Udruženje veterana koje baštini tradiciju Odreda je dobitnik 6.aprilske nagrade Grada Sarajeva i Plakete Općine Centar Sarajevo, Povelje Grada Mostara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije