Obilježena 16. godišnjica smrti Denisa Mrnjavca

0
Radiosarajevo.ba
Obilježena 16. godišnjica smrti Denisa Mrnjavca
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Obilježena godišnjica smrti Denisa Mrnjavca

U Sarajevu je u utorak, 6. februara, obilježena 16. godišnjica smrti srednjoškolca Denisa Mrnjavca.

Njega su 5. februara 2008. godine, pri povratku iz škole, u tramvaju napala trojica maloljetnika, nanijevši mu teške tjelesne povrede od kojih je dan poslije preminuo.

Tim povodom je na tramvajskom stajalištu kod Američke ambasade upriličen skup i polaganje cvijeća ispred njegove fotografije.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Na obilježavanju godišnjice Denisove smrti prisustvovala je njegova porodica, prijatelji, poznanici...

Denisova majka, Ana Mrnjavac, je uoči još jedne tužne godišnjice govorila za portal Radiosarajevo.ba.

Ana Mrnjavac uoči tužne godišnjice: Djece nam nema, a ubice žive normalno i niko ne poduzima ništa

Ana Mrnjavac uoči tužne godišnjice: Djece nam nema, a ubice žive normalno i niko ne poduzima ništa

"Svake godine je sve teže, bol je još jača. Znate i sami, dijete je ubijeno bez ikakvog povoda u punom tramvaju naočigled svih, niko nije reagovao. Desilo se najgore što se moglo desiti i nakon 16 godina ništa se u ovom gradu ne mijenja. Svjedoci smo ubistva mladog Farisa, ni on nije dočekao svoju maturu, kao ni Denis. Sve su to stvari koje ostavljaju bez riječi. Pitam se do kad će vlast i kompletan sistem ostati gluh i nijem za sva ova zbivanja? Oni ništa konkretno nisu poduzeli svih ovih godina da bi se spriječilo ovo što se dešava na ulicama našeg grada", kazala je Denisova majka.

Denisa Mrnjavca na najbrutalniji način ubili su njegovi vršnjaci Nermin Sikirić (17), Ademir Lelović (18) i Berin Talić (19).

Obilježena godišnjica smrti Denisa Mrnjavca

Sikirić je osuđen na 15 godina zatvora, kao i Ademir Lelović koji mu je pomogao. Berin Talić je za pomaganje u ubistvu osuđen na 10 godina.

Podsjetimo, 6. februar u Kantonu Sarajevo proglašen je danom borbe protiv vršnjačkog nasilja, u cilju sjećanja na tragično preminulog dječaka Denisa Mrnjavca, koji je postao sinonim vršnjačkog nasilja nad nedužnom djecom Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije