Obavještenje za vozače: Na ovim bh. graničnim prijelazima moguća duža zadržavanja

0
Radiosarajevo.ba
Obavještenje za vozače: Na ovim bh. graničnim prijelazima moguća duža zadržavanja
Foto: BIHAMK / Gužva na izlazu iz BiH

Vikend je pred nama, pa nas u petak, 16. augusta, očekuje znatno frekventniji saobraćaj, nego što to bude ostalim danima u radnom dijelu sedmice.

Mnogi će u popodnevnim satima na put, a posebno pojačana frekvencija saobraćaja očekuje se na putnom pravcu Sarajevo-Mostar, kao i na graničnim prelazima koji gravitiraju prema Jadranu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas. Za motocikliste i bicikliste također savjet da koriste zaštitnu opremu.

Duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Bravo zlatni momci: Muška reprezentacija BiH u rukometu osigurala finale i EURO 2026

Bravo zlatni momci: Muška reprezentacija BiH u rukometu osigurala finale i EURO 2026

Zbog sanacionih radova na dionicama magistralnih puteva Vitez-Travnik i na ulazu u Žepče izmjenjen je režim saobraćaja. Zbog izrazito frekventne dionice, na mjestu radova formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Na dionici Tuzla- Čelić (u mjestu Lopare) zbog deminerskih radova do 16 sati saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta (propuštanje vozila 15 minuta). Minerski radovi aktuelni su do 16 sati i na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća, a obustave su 15-minutne.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Olovo – Semizovac.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić), saopštili su iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije