Mostar / O čemu je govorio Dragan Čović na kraju zasjedanja HNS-a

26. 01. 2019. u 17:06:00 Fena

Shares: 0

Dragan Čović, koji je u subotu još jednom izabran za predsjednika Hrvatskog narodnog sabora (HNS), pozvao je predstavnike bošnjačkih i srpskih stranaka za pregovarački stol, no ponovio je kako je osnovni preduvjet za suradnju dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH.

"Želim poslati poruku našim prijateljima unutar bošnjačke i srpske političke scene, ali i međunarodnoj zajednici, da je ono što mi radimo europska BiH u kojoj će Hrvati naći svoje mjesto kao ravnopravan narod. Nitko nam to neće dati ako se sami za to ne budemo znali izboriti", kazao je Čović na kraju zasjedanja HNS-a.

Dodao je kako sve strane u BiH moraju računati na Hrvate kao konstitutivan narod u BiH.

"Pozivam ih na suradnju jer to je jedini put da izađemo iz krize koja traje već neke dvije godine. Naša poruka i oko onoga elementa koji smo definirali kao uvjet da bismo uopće s nekim bili partner u vlasti, osobito na federalnoj razini, je donijeti Izborni zakon koji će eliminirati mogućnost da Hrvatima netko drugi bira političke predstavnike, kako u Domu naroda, tako i u Predsjedništvu", poručio je.

Čović je pozvao i sve stranke, članice HNS-a, da se zajedno nastave boriti i štititi interese hrvatskog naroda u BiH.

Po njegovim riječima, legitimni hrvatski političke predstavnici nastavit će se boriti za jednakopravnost hrvatskog naroda na cijelom prostoru BiH, i to na osnovu smjernica zacrtanih u danas usvojenoj Deklaraciji HNS-a.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA