Demokratska fronta reagirala na Deklaraciju HNS-a

Radiosarajevo.ba
Demokratska fronta reagirala na Deklaraciju HNS-a
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Hrvatski narodni sabor (HNS) jednoglasno je usvojio Deklaraciju na zasjedanju u Mostaru, dokument u kojem se, kako tvrde, kroz sedam tačaka definiraju smjernice djelovanja hrvatskih političkih predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Tekst deklaracije možete čitati na sljedećem linku:

HNS usvojio Deklaraciju, pročitajte šta se navodi u ovom dokumentu

Prva reakcija stigla je iz Demokratske fronte koji su saopćenjem pozvlai međunarodnu zajednicu "da zaustavi veličanje zločina UZP-a".

"Demokratska fronta BiH poziva međunarodne institucije u Bosni i Hercegovini da osude veličanje Udruženog zločinačkog poduhvata od strane tzv. HNS-a, koji je na današnjoj sjednici putem usvojene Deklaracije još jednom pozvao na odbacivanje presude suda Ujedinjenih nacija.

Pozivamo sve međunarodne predstavnike da neizostavno osude ovaj anticivilizacijski čin veličanja zločina i negiranja pravosnažno utvrđenih činjenica, kao i Vijeće za implementaciju mira da na narednoj sjednici kao tačku dnevnog reda uvrsti pomenuto veličanje zločina, jer ovakav odnos prema zločinima i presudama međunarodnih sudova nije ništa drugo nego ohrabrivanjenje na činjenje novih zločina i direktno ugrožavanje mira", navodi se u saopćenju DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije