NSRS usvojila deklaraciju predloženu na "svesrpskom" saboru

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Vijesti-ba_Sramotne slike-Totalni raspad sistema:

Sarajevo više liči na selo, nego na metropolu.Ulice zatrpane smećem, potoci vode koji cure niz ulice, prašnjavi pijačni štandovi, nelegalni prodavci na ulicama, prosjaci, paljevine, ulice bez rasvjete… Sve ovo su “odlike” glavnog grada Bosne i Hercegovine. Bez obzira radi li se o federalnim, kantonalnim ili općinskim službama, inspekcijama, jasno je da njihov nerad Sarajevo sve više pretvara u veliko selo, umjesto da konačno postane obećana metropola.Komunalna preduzeća zadužena za odvoz smeća i funkcionisanje javne rasvjete već godinama ne rade svoj posao.Vodovod i kanalizacije isto. Inspekcije se igraju prebacivanja nadležnosti dok se nelegalni prodavači javno hvale zaradom na crno. Na nelegalnim pijacama naći ćete sve - od nišana za mezare, preko zečeva, voća i povrća do novog namještaja ili pak u svom tom džumbusu pojesti roštilj.Niti jedna ne zadovoljava ni minimalne sanitarne i higijenske standarde. Jedino što na ovim mjestima nećete naći je fiskalni račun, prijavljen promet i plaćeni porez.Sve dok se ta praksa ne promijeni, Bosna i Hercegovina će nastaviti na crnom tržištu gubiti stotine miliona KM.>>> Da je to uistinu tako svjedoče i fotografije koje su nam danas poslali naši čitaoci.Na kružnom toku u ulici Halida Kajtaza, u Općini Centar, na trotoaru se prodaju lubenice. Da stvari budu gore, na ovom je mjestu samo prije nekoliko mjeseci iz šahtova u ogromnim količinama isticala prljava voda.

Konobar

Odveli su nas u jednu sobu gdje nas je čekao Alija Izetbegović, predsjednik Predsjedništva BiH. Kako ste, dragi moji Srebreničani. Dobro smo predsjedniče, odgovorili smo mu. Nudi mi Clinton da *****ci uđu u Srebrenicu i pokolju 5.000 ljudi, a onda će oni bombardirati srpske položaje u cijeloj BiH, posvjedočio je Meholjić šta im je kazao Izetbegović. Kazao je kako su ga upitali: -Je li on lud. Ostatak svjedočenja Hakije Meholjića, te Muhameda Filipovića i Sefera Halilovića o tome kako je Izetbegović dogovarao razmjenu teritorija sa Srbima uz saglasnost Islamske zajednice i Cerića.

071

Konacno cemo imati preustroj u kom ce RS-u ostati nadleznosti za folklor, koliko jednoj administrativnoj jedinici koja je dokazala da nije u stanju da upravlja icim niti da se imalo civilizira i treba da pripada.

Asker

Svesrpska *****ana,ako se mislite mirno razdruzit,sto to niste 41 i 92. Sad samo moze traktorijada i protjerivanje *****ka preko Drine.

/ Najnovije