NSRS podržala veto Željke Cvijanović: Državljani Kosova ne mogu u BiH s ličnim kartama

3
Radiosarajevo.ba
NSRS podržala veto Željke Cvijanović: Državljani Kosova ne mogu u BiH s ličnim kartama
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Željka Cvijanović

Poslanici NSRS podržali su veto predsjedavajuće Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović na jedinstvenu tačku o tri sporazuma iz Berlinskog procesa. Riječ je o pauziranju sporazuma sa Kosovom u vezi sa prelaskom granice samo s ličnom kartom.

Veto je podržan na posebnoj sjednici Parlamenta RS.

Poslanici su usvojili odluku o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva BiH iz RS po kojoj je Zaključak za hitno usvajanje Sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu, Sporazuma o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini i Sporazuma o priznavanju kvalifikacija visokog obrazovanja na Zapadnom Balkanu, usvojen bez konsenzusa na šestoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 21. juna, "veoma štetan po vitalne interese RS".

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Usvojena je i odluka o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva BiH iz RS po kojoj je Zaključak za usvajanje Akcionog plana za ispunjavanje 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o Zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji, usvojen bez konsenzusa na šestoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 21. juna, veoma štetan po vitalne interese RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije