Novogodišnji koncerti: Detaljne informacije o obustavi saobraćaja i alternative

Radiosarajevo.ba
Novogodišnji koncerti: Detaljne informacije o obustavi saobraćaja i alternative
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Nova godina u Sarajevu

Radi održavanja novogodišnjih koncerata ispred Vječne vatre i na platou Sarajevo City Centra (SCC) 30. i 31. decembra 2019. i 1. januara 2020. godine, doći do privremene izmjene saobraćaja.

To se odnosi na ulice Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Hiseta, Vrbanja, Kotromanića, Vilsonovo šetalište, most Suade i Olge, Valtera Perića, Franca Lehara, Kralja Tvrtka, Franje Račkog, Dolina i Magribija.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave Grada Sarajevo, ovakvo rješenje Ministarstva saobraćaja KS se odnosi na održavanje koncerta pop klasik muzike ispred Vječne vatre u ponedjeljak, javnog dočeka Nove godine sa Željkom Joksimovićem ispred SCC-a u utorak, i koncerta Zabranjenog pušenja u srijedu ispred Vječne vatre.

Tako će u ponedjeljak 17 sati do ponoći, te u srijedu 17 sati do jedan sat ujutro, biti obustavljen saobraćaj u Mula Mustafe Bašeskije, na dijelu od spoja sa Pehlivanušom do spoja sa Kaptolom, te u Ulici Maršala Tita od spoja sa Kaptolom do raskrsnice sa Radićevom, kao i u Ćemaluši od spoja sa Mula Mustafe Bašeskije do spoja sa Ferhadijom.

Alternativni pravci su: Mula Mustafe Bašeskije – Pehlivanuša – Petrakijina - Mehmed paše Sokolovića – Bjelave – Džidžikovac – Koševo - Maršala Tita.

Izmjena saobraćaja u utorak bit će u periodu od 15 sati do pet sati ujutro idućeg dana.

U vrijeme dočeka Nove godine sa Željkom Joksimovićem na platou SCC-a, saobraćaj će biti obustavljen u Ulici Zmaja od Bosne u oba smjera, odnosno od raskrsnice sa Ulicom Fra Anđela Zvizdovića, za smjer Baščaršija-Ilidža, a za smjer Ilidža-Baščaršija, od raskrsnice sa Ulicom Hamdije Čemerlića do spoja sa Vrbanjom.

Saobraćaj će biti obustavljen i u Titovoj, na dijelu od raskrsnice sa Alipašinom do raskrsnice sa Ulicom Fra Anđela Zvizdovića, kao i na dijelu Valtera Perića.

Alternativni pravci su Maršala Tita – Alipašina – Jukićeva - Zuke Džumhura - Braće Begić - Halida Kajtaza - Zmaja od Bosne; Maršala Tita – Kranjčevićeva - Halida Kajtaza - Zmaja od Bosne; Maršala Tita - Hamze Hume - most Skenderija – Terezije – Grbavička; Hamdije Čemerlića - Put života - Halida Kajtaza – Bolnička – Alipašina; Hamdije Čemerlića – Grbavička – Terezije – Skenderija.

Tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica. Taxi usluge će se moći koristiti na najbližim stajalištima koja nisu u zoni zabrane.

Na početku prilaznih ulica koje vode ka platou SCC-a bit će postavljeni kontrolni ulazni punktovi: Hiseta, spoj Valtera Perića-Dolina, Augusta Brauna, fra Anđela Zvizdovića, Kralja Tvrtka, Franca Lehara i Zmaja od Bosne.

Na koncertni prostor posjetioci neće moći unositi predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda, oružje, vreće, torbe i ruksake, alkoholna pića, napitke u metalnoj ili staklenoj ambalaži, te pirotehnička sredstva.

U sklopu koncertnog prostora bit će raspoređeni mobilni toaleti, ali i vidno označene lokacije na kojima će se nalaziti kola Hitne pomoći.

„Sugerišemo građanima koji žele prisustvovati Javnom dočeku Nove 2020. godine, da što manje koriste privatna vozila. Obzirom da će parking prostori na lokaciji Javnog dočeka biti zatvoreni, preporučeno je da putnički automobili, kao i autobusi koji organizovano dovoze posjetioce, koriste najbliže veće parking površine na Zetri, kao i u krugu Kampusa UNSA (od 22.30 sati) u noći javnog dočeka Nove 2020. godine“, saopćili su iz Grada Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije