Bosanska Gradiška / Zanimljivo pismo Djeda Mrazu mališana iz BiH: Imam samo jednu želju

25. 12. 2019. u 13:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kada djetetu damo mogućnost da samo bira poklon za Novu godinu, Božić ili rođendan, obično očekujemo da će od nas tražiti neku modernu igračku ili komad garderobe.

Međutim, ponekad njihove najveće želje nisu usmjerene ka njima samima, već ka onim najmilijima. Upravo zbog toga, pismo jednog dječaka oduševilo je i rastužilo sve one koji su imali prilike da vide njegovo pismo Djeda Mrazu na društvenim mrežama.

Mališan po imenu Petar imao je samo jednu jedinu želju od Djeda Mraza, a to je da sve političare povede na Sjeverni pol. 

"Dragi Djeda Mraze,

Imam samo jednu želju i molim te da mi je ispuniš. Кad se budeš vraćao na Sjeverni pol povedi sve političare, ali baš sve. Nemoj ni jednog ovdje zaboraviti. Molim te samo ih dobro čuvaj na putu, da ti ne bi pobjegli nazad. Onda ću moći gledati svoj program na TV, a ne skupštinu koju moj tata gleda i njihove svađe. Molim te zaposli ih tamo na Sjevernom polu da ti pakuju igračke i slatkiše. Samo pazi, oni će sigurno i tamo da se svađaju jer su tako navikli. Ako im dopustiš da se svađaju, ništa neće uraditi, i ti ćeš idući put morati doći bez igračaka i slatkiša. Nadam se da ćeš ti to riješiti, a i meni ispuniti želju. Još samo da ti kažem da što se mene tiče ne moraš ih vraćati.

Tvoj Petar P."

Pismo Petra - undefined
Foto: Facebook: Pismo Petra

Djed Mraz je odgovorio na ovo pismo mališana:

"Dragi Petre,

Djeda Mraz Кulturnog centra ti teško može ispuniti ovu želju. Možda je to i jedina, koju je nemoguće ispuniti djetetu, ali svakako smo objavili tvoje pismo u nadi da ga svi političari pročitaju i shvate kako se osjeća, misli i kako razmišlja mali Petar.

Vaš Djeda Mraz Кulturnog centra Gradiška"


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA