Novogodišnja čestitka Bakira Izetbegovića

10
Fena
Novogodišnja čestitka Bakira Izetbegovića
Foto: Privatni album / Izetbegović sa delegacijom SDA u Banjoj Luci

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović uputio je danas novogodišnju čestitku svim građanima BiH u zemlji i inostranstvu.

Izetbegović u čestitki ističe da se kraju bliži godina koja je bila teška za nas, ali i za cijeli svijet.

“Na globalnom nivou i dalje traje borba protiv pandemije i ekonomskih posljedica koje ona uzrokuje. Uz ovaj izazov, Bosna i Hercegovina se suočavala i sa migrantskom, a u drugoj polovini godine i teškom političkom krizom prouzrokovanom nastrajima na njen ustavno-pravni poredak. Migrantska kriza stavljena je pod kontrolu, na čemu svim domaćim i međunarodnim akterima koji su u tom procesu učestvovali, upućujem iskrene čestitke”, kazao je Izetbegović.

Salkić o sjednici NSRS: "Njihov cilj je dehumanizacija Bošnjaka, situacija može izmaći kontroli"

Salkić o sjednici NSRS: "Njihov cilj je dehumanizacija Bošnjaka, situacija može izmaći kontroli"

Unatoč svemu, kako je rekao, s pravom možemo konstatirati da se Bosna i Hercegovina relativno uspješno nosi i sa izazovima pandemije, a ohrabrenje predstavlja brz ekonomski oporavak i rast svih bitnih parametara.

To nam daje nadu da će u godini pred nama biti nastavljen značajniji ekonomski rast, koji će građaninima BiH donijeti nešto bolji životni standard i bitno usporiti odlazak mladih. Učinićemo sve na očuvanju mira i stabilnosti, iznalazeći rješenje za političku krizu koja bespotrebno usporava razvoj zemlje i njen euroatlanski put. Uvjeren sam da će politika koja zagovara cjelovitost i stabilnost države, jednakost svih ljudi, uvođenje evropskih standarda i inkluzivnost, nadvladati politiku podjela, destabilizacije, pokušaja etničke diskriminacije i dominacije. Naša odlučnost na tom planu je neupitna. Uvjeren sam da ćemo u tim nastojanjima imati podršku i naših međunarodnih prijatelja”, kazao je Izetbegović.

Godinu koju ispraćamo, ističe Izetbegović, pamtićemo i po lijepim stvarima, po uspjesima naših privrednika, umjetnika, sportista, mladih inovatora…

“Vjerujem da sa svima vama dijelim nadu da ćemo u narednoj godini imati manje razloga za brigu, a mnogo više povoda da se radujemo lijepim stvarima i uspjesima. U to ime svima vama u domovini i inozemstvu upućujem iskrene čestitke povodom dolazeće 2022. godine. Želim vam, prije svega, dobro zdravlje i mnogo sreće uz one koje volite”, kazao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović u novogodišnjoj čestitki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije