Novi šef Agrokora stiže u BiH: Sprema se sastanak Ramljaka i bh. zvaničnika

Fena
Novi šef Agrokora stiže u BiH: Sprema se sastanak Ramljaka i bh. zvaničnika
Screenshot / Ante Ramljak
Zbog novonastale finansijske situacije u koncernu Agrokor, povjerenik hrvatske vlade za ovaj koncern Ante Ramljak doputovat će u četvrtak u Bosnu i Hercegovinu.

On bi se trebao sastati sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom šarovićem, te drugim dužnosnicima u tijelima vlasti, koji su do sada izražavali zabrinutost zbog mogućeg odljeva kapitala iz BiH, kako bi se "pokrili" dugovi Agrokora u Hrvatskoj.

Očekuju se razgovori o poslovanju Agrokorovih firmi u BiH, koje osiguravaju više od pet hiljada zaposlenih, a najviše o poslovnim aktivnostima trgovinskog lanca Konzum.

U dosadašnjim razgovorima o mogućim posljedicama krize u Agrokoru ispostavilo se kako su dugovanja prema dobavljačima s područja FBiH trenutno u visini od oko 130 miliona konvertibilnih maraka.

Agrokorove firme u BiH pritom nisu opterećene kreditima i stabilno posluju, a dobavljači su iskazali interes za nastavak suradnje uz uvjet da im se pruže jamstva za redovito plaćanje isporučene robe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije