Informacije / Vozači, oprez: Nova promjena saobraćaja kroz tunel Crnaja

13. 09. 2021. u 08:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na dionici Konjic - Jablanica u tunelu Crnaja planirani su intenzivniji radovi, te će se ponovo saobraćati neizmjenično, jednom trakom uz regulaciju semaforima.

Tokom dana saobraća se u obje trake, a u noćnim satima, od 20 sati do 05 sati, u funkciji je jedna traka.

U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj će u tunelu biti obustavljen.

Frekvencija vozila u jutarnjim satima je pojačanog intenziteta, posebno u gradskim centrima.

Vozače na svim dionicama savjetujemo da voze oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18.09. svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA