Info / Gdje vas danas očekuju gužve i obustave saobraćaja u Sarajevu

12. 09. 2021. u 07:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom kolovozu uz slabiju frekvenciju vozila.

Vozačima na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povodom održavanja penjačkog festivala Drill and Chill Festival, na lokaciji kanjona Tijesno (u blizini rafting slalom staze), do 18.09. svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, od sutra (13.09.), tokom dana saobraćat će se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj će u tunelu biti obustavljen.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

KANTON SARAJEVO

- U svrhu provođena pilot projekta pretvaranja dijela saobraćajnice u pješačku zonu obustavlja se saobraćaj u ulici Rustempašina (od raskrsnice sa ulicom Ibrahima Ljubovića do ulaska u autobusni terminal Ilidža) svakog petka od 17 do 24 sata, svake subote i nedjelje od 00 do 24 sata i svakog ponedjeljka od 00 do 05 sati.
- Zbog sanacionih radova obustavlja se saobraćaj u ulici Skendera Kulenovića (Vogošća) od spoja sa magistralnim putem M-18 do spoja sa ulicom Remzije Veje u dužini od 90 metara.
- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulici dr.Halid bega Hrasnice, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, u vremenu od 08 do 18:00 sati, obustavlja se saobraćaj u ulici Jukićeva (od ulice Muhameda Hadžijahića do ulaza u Bosnalijek).
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Maršala Tita, Zlatikuša, Zaima Šarca, Srebrenička, Čadordžina, Zaima Šarca, Hamdije Kreševljakovića, Tepebašina, Zlatnih Ljiljana (Hadžići), Marka Marulića i Skenderpašina.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA