Novi radovi: Izmjene režima saobraćaja u Kantonu Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Novi radovi: Izmjene režima saobraćaja u Kantonu Sarajevo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo / Ilustracija

Zbog obavljanja radova na sanaciji udarnih rupa i održavanja saobraćajne signalizacije, kao i izvođenja radova na sanaciji vodovodne mreže, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Šteta izdao je odobrenja za privremenu izmjenu ili privremeni prekid saobraćaja na dionicama izvođenja radova.

Preduzeće “RAD” će sanacije vršiti od 02.08. - 15.11. 2021. godine, u terminima od 07:30 do 15:00 sati i od 23:00 do 05:00 sati.

Posebnim Rješenjem je definisano izvođenje radova KJKP “Vodovod i kanalizacija” na saniranju vodovodne i kanalizacione mreže, u periodu od 02.08. do 31.08. 2021. godine, u terminu od 00:00 do 24:00 sati, zbog čega će doći do privremene obustave saobraćaja u ulici Cicin Han-Općina Centar.

Izvođači su dužni osigurati nesmetani prolaz pješaka na dionicama izvođenja radova, kao i protok motornih vozila saobraćajnom trakom gdje nema spomenutih radova.

Sve lokacije na kojima se izvode radovi moraju biti označene svjetlosnom signalizacijom ili drugim propisanim saobraćajnim znakovima za ovakve radove - obavještenja i upozorenja.

Resorno ministarstvo je dalo odobrenje i KUD “Proleter” iz Sarajeva za privremenu obustavu saobraćaja u subotu, 31.07.2021. godine na trasi kretanja učesnika smotre folklora, preciznije na dionici od Trga BiH – zgrada Parlamenta BiH do ulice Vrbanja, Vilsonovo šetalište.

Na ovoj dionici saobraćaj će tog dana biti obustavljen u terminu od 19:00 do 19:45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije