Od danas do 6. avgusta izmjena režima saobraćaja u ulici Čekaluša

0
Radiosarajevo.ba
Od danas do 6. avgusta izmjena režima saobraćaja u ulici Čekaluša
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo / Ilustracija

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je odobrenje КЈКР "Vodovod i kanalizacija" za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Čekaluša, Općina Centar Sarajevo. 

Izmjena stupa od danas do 06. avgusta ove godine u terminu od 00:00 do 24:00 sata, radi izvođenja radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Privremena obustava saobraćaja sastojat će se od:

- zabrane saobraćaja za motorna vozila u dijelu kolovoza u kojem se izvode radovi, dok preostali dio ostaje slobodan za saobraćaj, čiju funkciju je potrebno obezbijediti po potrebi uz korištenje čeličnih ploča, kao i obustave pješačkog saobraćaja na dijelu izvođenja radova sa preusmjerenjem sigurnim dijelom javno-prometne površine,

- regulacije saobraćaja u periodu od 08:00 do 16:00 ručnim putem, nakon čega će se gradilište obezbijediti korištenjem čeličnih ploča, armirano betonske ograde i tabli čeone zabrane,

- signalizacije na terenu koja mora biti opremljena svjetlosno-emitirajućim elementima koji će biti u funkciji noću, kao i u uslovima smanjene vidljivosti,

- obezbjeđenja da se saobraćaj na pomenutoj dionici odvija bez prekida, kao i da se radovi uredno najave okolnim korisnicima i vlasnicima objekata u pojasu saobraćajnice, radi bezbjednog odvijanja saobraćaja,

- označavanja saobraćajne trake u kojoj se izvode radovi posebno propisanom saobraćajnom opremom, obavezno opremljenom svjetlećim reflektirajučim tijelima, radi usmjeravanja saobraćaja u saobraćajnu traku za odvijanje saobraćaja u predviđenom smijeru.

Izvođaču radova resorno ministarstvo je naložilo da osigura nesmetan prolaz pješaka i njihovu zaštitu, kao i da izmjenu režima saobraćaja provede u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Rješenjem je Ministarstvo saobraćaja KS i detaljno obrazložilo proceduru obilježavanja mjesta izvođenja radova svjetlećom i ostalom predviđenom saobraćajnom signalizacijom, kao i njeno obavezno uklanjanje nakon okončanja ovih radova, navodi se u obrazloženju Ministarstva saobraćaja KS.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije