Novi protesti u Sarajevu zakazani za 6. decembar

7
Radiosarajevo.ba
Novi protesti u Sarajevu zakazani za 6. decembar
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Jučerašnji protesti sindikalista u Sarajevu

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Samostalnom sindikatu radnika kompanije "Binas" iz Bugojna za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ponedjeljak, 06. decembra ove godine u vremenu od 12:00 do 13:30 sati na dijelu saobraćajnice u ulici Hamdije Ćemerlića.

Tačnije, ova izmjena će se odnositi na krajnju saobraćajnu traku koja se prostire neposredno uz zgradu Vlade Federacije BiH, i to u skladu sa procjenom pripadnika MUP-a KS, zbog održavanja mirnih protesta.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja na dijelu kolovoza na kojima službenici MUP-a KS procjene da je to važno za sigurnost učesnika ovih protesta.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno prolaska kolone, MUP će uspostaviti redovni režim saobraćaja.

Radi funkcionalnog i sigurnog odvijanja saobraćaja, organizator protesta dužan je osigurati prisustvo nadležne policijske uprave koja će vršiti upozorenja i usmjerenja saobraćaja, te osigurati siguran prolaz pješaka i njihovu zaštitu.

Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja organizator je dužan ukloniti eventualne prepreke na saobraćajnicama i dovesti je u prethodno stanje. Na kolovoznim površinama, odnosno na trasi kretanja kolone, zabranjeno je iscrtavanje horizontalnih oznaka.

Radi organizovanja i ovih protesta potrebno je prethodno dobiti saglasnost MUP-a Kantona Sarajevo, u kojoj će biti definirani ostali uslovi za njihovo održavanje.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija/majka-koja-tuce-bebu-slala-stravicne-prijetnje-onesvijestila-sam-je-sad-se-svetim/543256?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije