KS / Novi protesti u Sarajevu zakazani za 6. decembar

03. 12. 2021. u 14:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Samostalnom sindikatu radnika kompanije "Binas" iz Bugojna za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ponedjeljak, 06. decembra ove godine u vremenu od 12:00 do 13:30 sati na dijelu saobraćajnice u ulici Hamdije Ćemerlića.

Tačnije, ova izmjena će se odnositi na krajnju saobraćajnu traku koja se prostire neposredno uz zgradu Vlade Federacije BiH, i to u skladu sa procjenom pripadnika MUP-a KS, zbog održavanja mirnih protesta.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja na dijelu kolovoza na kojima službenici MUP-a KS procjene da je to važno za sigurnost učesnika ovih protesta.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno prolaska kolone, MUP će uspostaviti redovni režim saobraćaja.

Radi funkcionalnog i sigurnog odvijanja saobraćaja, organizator protesta dužan je osigurati prisustvo nadležne policijske uprave koja će vršiti upozorenja i usmjerenja saobraćaja, te osigurati siguran prolaz pješaka i njihovu zaštitu.

Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja organizator je dužan ukloniti eventualne prepreke na saobraćajnicama i dovesti je u prethodno stanje. Na kolovoznim površinama, odnosno na trasi kretanja kolone, zabranjeno je iscrtavanje horizontalnih oznaka.

Radi organizovanja i ovih protesta potrebno je prethodno dobiti saglasnost MUP-a Kantona Sarajevo, u kojoj će biti definirani ostali uslovi za njihovo održavanje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)