U FBiH zaraženo još 110 osoba, zabilježena i tri smrtna slučaja

Radiosarajevo.ba
U FBiH zaraženo još 110 osoba, zabilježena i tri smrtna slučaja
Foto: EPA-EFE / Sarajevo

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH testirano je 1.258 uzoraka, od kojih je 110 pozitivnih na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom (43), Zeničko-dobojskom (10), Hercegovačko-neretvanskom (6), Srednjobosanskom (5), Unsko-sanskom (9), Bosansko-podrinjskom (6) i Kantonu Sarajevo (31).

U Federaciji BiH do sada je testirano 64.495 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 3.124 osobe. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1327 pacijenata, 35 pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata. Trenutno je aktivno 1725 slučajeva-oboljelih od COVID-19, a do sada su zabilježena 72 smrtna slučaja.

U posljednja 24 sata prijavljena su tri smrtna slučaja, radi se o muškim osobama iz Sarajeva (1933. i 1952.), te muškoj osobi iz Živinica (1954.)

“Neophodno je da se svi posvetimo provođenju mjera lične/osobne zaštite i da se poslodavci pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima kako bi se spriječilo širenje virusa i porast broja oboljelih. Držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, izbjegavanje okupljanja, nošenje maski u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora mjere su kojima sprječavamo širenje virusa, čuvamo svoje i zdravlje najbližih”, poručuju iz Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije