Novi pokušaj: Vanredno zasjeda Skuština Grada Banja Luka

5
Radiosarajevo.ba
Novi pokušaj: Vanredno zasjeda Skuština Grada Banja Luka
Printscreen / Draško Stanivuković

Treća vanredna sjednica Skupštine Grada Banja Lukana kojoj će biti razmatran novi prijedlog gradskog budžeta bit će održana danas sa početkom u 14 sati.

Novim prijedlogom, kako je ranije kazao banjaluški gradonačelnik Draško Stanivuković, uvrštena je većina ranije predloženih amandmana, te da su odbijeni samo oni koji nemaju zakonsko uporište, u smislu da Grad ne može isplaćivati plate ustanovama koje su u nadležnosti RS-a.

Rok za dostavljanje amandmana na novi prijedlog budžeta istekao je jučer.

Skupštinska većina dostavila je dva amandmana, a kako bi se o dostavljenim amandmanima dodatno razgovaralo, gradonačelnik je pozvao predsjednika Skupštine, Mladena Ilića na sastanak.

Međutim, do sastanka nije došlo jer, kako je gradonačelnik obaviješten – predstavnici koalicije nisu bili u mogućnosti da dođu zbog ranije preuzetih obaveza, te kako su naveli u odgovoru – svoje stavove u vezi sa dostavljenim amandmanima predložiće na samom zasjednju Skupštine Grada.

Odbornici će razmatrati i tačke koje su u uskoj vezi sa budžetom, i to prijedloge zaključaka o prijevremenom stupanju na snagu odluke o usvajanju i izvršenju budžeta, odluku o izvršenju budžeta i odluku o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti na području grada Banje Luke za 2021. godinu i informaciju po zaključku Skupštine koja se odnosi na prijedlog te odluke.

Direktan prenos sjednice bit će omogućen putem Facebook stranice Grada Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije