Novi podaci za RS: Preminule četiri osobe, više zaraženih

Radiosarajevo.ba
Novi podaci za RS: Preminule četiri osobe, više zaraženih
EPA-EFE / Ilustracija

Iz posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u protekla 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Sveučilišnoj kliničkom centru Republike Srpske, Sveučilišnoj bolnici u Foči i bolnicama sv. Vratnici u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju testirano je 428 laboratorijskih uzoraka, a novi Corona virus (SARS-CoV-2) potvrđen je u 63 osoba u Republici Srpskoj.

Riječ je o 31 muških i 32 ženskih, 18 mlađih, 31 srednjih i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu boravka, 18 osoba je iz Banja Luke, osmoro iz Gradiške i Doboja, sedam iz Prijedora, četiri osobe iz Bijeljine i Laktasa, tri iz Foče, dvije iz Rudoga i jedna osoba iz Višegrada, Zvornika, Kotora Varoša , Mrkonjić Grada, Novi Grad, Pala, Prnjavor, Stanar i Ugljevik.

U protekla 24 sata Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljene su četiri smrti u kojima je potvrđena prisutnost novog Corona virusa. Riječ je o dva muškarca i dvije žene starije životne dobi iz Modriče, Doboja, Prnjavora i Banja Luke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.706 slučajeva Corona virusa, a ukupno 318 osoba s kojima je potvrđen test na novi Corona virus.

U Republici Srpskoj, od novog Corona virusa, do sada se oporavilo ukupno 6.596 osoba, a testirano je 82.443 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 184, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 54, a u općim bolnicama 130.

U Republici Srpskoj trenutno je 3.330 osoba pod zdravstvenom zaštitom, a nadzor je završen sa 61.822 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije