Novi okršaj Vukanovića i Stanivukovića: "Ima da ga rasturim, neće postojati na političkoj sceni"

3
Radiosarajevo.ba
Novi okršaj Vukanovića i Stanivukovića: "Ima da ga rasturim, neće postojati na političkoj sceni"
Foto: Radiosarajevo.ba / Stanivuković, Vukanović

Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS i predsjednik Liste za pravdu i red, održao je danas press konferenciju ispred Elektroprivrede RS i komentirao ponovo Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banje Luke, te ga pozvao "na megdan".

"Nek bira mjesto za megdana, gdje god hoće, ima da ga rasturim u paramparčad. Neće postojati na političkoj sceni", izjavio je Vukanović, spočitavajući Stanivukoviću da je napravio simbiozu sa Miloradom Dodikom i iznevjerio sve one koji su glasali za njega.

Vukanović je zamjerio Stanivukoviću je i jučerašnje izmještanje autobuskog stajališta, kako tvrdi, zbog izgradnje Neškovićeve pumpe, ali i namještanje stotina tendera, zapošljavanja bez konkursa.

Verbalni rat bivših 'saboraca': Stanivuković odbio TV duel, Vukanović mu citirao Ramba Amadeusa

Verbalni rat bivših 'saboraca': Stanivuković odbio TV duel, Vukanović mu citirao Ramba Amadeusa

Nazivajući Stanivukovića smećem, Vukanović kaže da se treba od njega ograditi, jer ni sa svojim kumom ne priča zbog njega, kao i sa još, kako tvrdi, sa pedeset ljudi kod kojih je lobirao da ovaj pobijedi na izborima.

"Postao je gradonačelnik i prvo što je uradio ide na medije, jer, kako će on postati predsjednik, on sanjao da će postati predsjednik. Završi prvo fakultet, upiši treću godinu, nauči nešto, okruži se pametnim ljudima, a ne poslušnicima", poručio je Vukanović Stanivukoviću, naglašavajući da je država ozbiljna stvar, a ne "mjesto gdje neki dječaci liječe svoje frustracije" i stavljaju naučare kao da imaju dioptriju i pokažu se mudrim i puno načitanim.

Vukanović je optužio Stanivukovića da ga je ovaj nagovarao da idu u tužilaštvo da lažno optužuju Milorada Dodika, da je samo tobože u opoziciji, kao i Nenad Nešić, Goran Selak i Vojin Mijatović, napominjući da on sam djeluje na stotinu frontova, koliko, kako kaže, nema ni sama Rusija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Najnovije