Novi komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Anton Waldner

Radiosarajevo.ba
Novi komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Anton Waldner
Ceremonija primopredaje dužnosti komandanta EUFOR-a u Bosni i Hercegovini upriličena je danas u kampu Butmir u Sarajevu.

Činom primopredaje, novi komandant EUFOR-a u Bosni i Hercegovini generalmajor Anton Waldner preuzeo je dužnost od dosadašnjeg glavnokomandujućeg EUFOR-a u BiH generalmajora Friedricha Schottera.

Tokom ceremonije naročito je istaknuta uloga EUFOR-a u provođenju misije očuvanja mira u našoj zemlji, kao i obuke koju pripadnici ove misije pružaju profesionalnim vojnim licima u Oružanim snagama BiH.

Uz zahvalnost na izuzetnoj saradnji sa predstavnicima institucija odbrane i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, posebno je naglašena dobra komunikacija koju je EUFOR u prethodnom periodu imao sa Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost PSBiH.

Primopredaji su prisustvovali predsjedavajući i zamjenica predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost PSBiH Sifet Podžić i Borjana Krišto, te parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije