! / Novi Dodikov napad na OHR: Komentirao i Inzka i Ashdowna

11. 02. 2021. u 19:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 50

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je visokom predstavniku za BiH Valentinu Inzku da je "RS previše velika za njega da bi joj on prijetio".

"Čovjek je očigledno u jednom zanosu u kojem misli da može nešto da nametne, da uradi, a sve što čini i prijetnje koje nameće ili nekakve posljedice koje pominje samo govori o tome koliko on ne podnosi RS i Srbe, koliko je ostrašćen", rekao je Dodik novinarima u Bijeljini, prenosi ATV

Dodik je istakao da će se kasnije, vjerovatno, vidjeti da li za ovakve stvari prema Srbima visoki predstavnici dobijaju i neke apanaže.

"Ne znam, ali vrijeme će pokazati. Znam, međutim, kada je Paddy Ashdown došao da su mu muslimani prodali neku kuću od 150.000 KM, a kada je odlazio, od njega je ta kuća kupljena za milion i više maraka. O tome je, naravno, javnost znala, ali nije pisala", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, "to su načini kojima je sklon i Incko".

"Sklon je kako malim tako i velikim darovima. Ako se priča o nekoj korupciji, onda je najjači simbol opšte političke i svake druge korupcije ovdje, na ovim prostorima, Valentin Incko", rekao je Dodik, koji nije ponudio apsolutno nikakve dokaze da potkrijepi svoje tvrdnje. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)