Dodikov najdirektniji i najbrutalniji napad na Vučića

19
Radiosarajevo.ba
Dodikov najdirektniji i najbrutalniji napad na Vučića
Foto: EPA-EFE / Vučić i Dodik

Novinar Slobodan Vasković na svom blogu napravio je analizu odnosa Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.

On procjenjuje da je lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH potpuno spreman da nastavi sa udarom na predsjednika Srbije i da neće u tim nastojanjima posustati.

Njegovu objavu na Blogu prenosimo u cijelosti:

1. - Milorad Dodik gostovao je na RTRS-u, 05.02.2021., gdje je direktno i brutalno napao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, iznoseći najteže optužbe na njegov račun.

Uz to, osnovni utisak koji je ostavio jeste da je potpuno spreman da nastavi sa udarom na Vučića i da neće u tim nastojanjima posustati.

2. - Kada se pažljivo sagleda njegov intervju, on je žestok i surov obračun sa Vučićem, u kojem ga je optužio za zaista teške političke stvari.

Idemo redom.

3. - "Neki se bore za naklonost, prije svega, Vučića. Ja nisam čovjek koji je, bez obzira što to negdje može i da izgleda tako, koji je spreman da žrtvujem bilo kakav interes Republike Srpske i da pravim svoj komoditet. Ja nisam taj”, rekao je Dodik.

Ovim riječima je poručio da opozicioni lideri, sa ciljem da dobiju naklonost Vučića, žrtvuju interes Republike Srpske, a dalji zaključak je da Vučić, sastancima sa opozicijom, svjesno radi protiv interesa Republike Srpske.

4. - Nije nikakvo iznenađenje ovakav Dodikov suludi stav, jer je on matrica njegovih ideoloških mentora, čija mržnja je poodavno usmjerena protiv predsjednika Srbije, jer, kako oni smatraju, “ne radi dovoljno u interesu Dodika”.

Sama postavka Dodikovih ideologa dovoljno svjedoči koliko su van svake granice razuma i racionalnosti.

5. - Međutim, nije se Dodik zaustavio na samo jednoj, lažnoj, optužbi, već je izbljuvao cijeli set niskih i izuzetno prljavih udaraca koje je zadao Vučiću.

"Oko Vučića se pojavila jedna grupa ljudi. Od onog Adama Šukala, koji je ovde bio, pravio razne gluposti. Sad je on tamo neki u SNS-u. Ja to poštujem. On je sad dio Vučićeve partije. I vidim ja da on okuplja, dovodi te opozicionare, hrabri ih, kaže im da mogu uvijek doći kod Vučića. Neki i dođu kod Vučića...Ja sam imao sastanak sa Vučićem. Znam da je on poslije toga imao sastanak sa nekim opozicionim ljudima....Vi sad imate neke koji su, o kojima sam nešto pričao, koji su tamo otišli, pobjegli odavde od neke vrste odgovornosti, iznjeli neki novac koji je tamo ozbiljan. I onda su rekli da traže neku vrstu zaštite. Jedan od njih ima zaštitu od šefa obavještajne službe koja se nalazi za pokrajinu u Novom Sadu. Pa on ga kaže: Samo ti jurišaj na Dodika. On misli da je dobio svu vrstu podrške”, rekao je Dodik.

Nema niikakve dlieme da, napadajući Šukala, Dodik udara svom snagom na Vučića i SNS.

Pri tom ih i javno kriminalizuje, kako predsjednika Srbije, tako i njegovu stranku, jer optužuje Šukala, koji je član SNS-a, da je iznio novac iz Republike Srpske.

6. - Budući da je to, kako se može razumjeti iz Dodikove postavke, Šukalo učinio na nezakonit način, a da je, istovremeno, Šukalo narodni poslanik SNS-a u skupštini Srbije, nesporno je da Dodik javno pokušava kriminalizovati i Vučića i SNS, optužujući Šukala za “iznošenje novca”. Iako isti taj Šukalo, dok je djelovao u RS, nikada nije bio na čelu nijedne značajne firme, bilo kakvog Javnog preduzeća, da bi se dokopao novca i još ga “iznio u Srbiju”.

Međutim, to Dodiku uopšte nije predstavljalo problem da kriminalizuje i Vučića i SNS.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije