Slobodan Vasković o opremi za prisluškivanje i prisluškivanju opozicije

Radiosarajevo.ba
Slobodan Vasković o opremi za prisluškivanje i prisluškivanju opozicije
Foto: Slobodan Vasković / Kombi

"Na fotografiji se nalazi kombi “Volkswagen” u kojem je smještena ilegalna oprema za prisluškivanje koju zloupotrebljava MUP RS, po nalogu ministra Dragana Lukača", piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Kombi - undefined

Foto: Slobodan Vasković: Kombi

Fotografija kombija za ilegalno prisluškivanje je snimljena zimus.

"Kombi i oprema su u vlasništvu MUP RS. Kombi je registrovan na MUP RS, a tablice su J-19-A-079. Broj tablica bez poslednja tri broja objavio sam 20.05.

Sada objavljuem kompletnu tablicu.

Najnovija oprema kupljena je prije pola godine u Izraelu, a prije nje se koristila oprema nabavljena prije nekoliko godina, o čemu sam pisao", piše Vasković.

Sve ovo javno je potvrdio Milorad Dodik na sjednici parlamenta RS, 20.05., kada je rekao da mu Lukač donosi snimke razgovora opozicionih poslanika. Uz to, Dodik je čak prepričavao dijelove tih razgovora i tako demonstrirao da je ilegalno kriminalno prisluškivanje konstanta zločinačkog djelovanja njegovog nenarodnog, anticivilizacijskog Režima.

Dodik je u verbalnom naletu na Nebojšu Vukanovića potvrdio da je slušao poslanike opozicionog SDS-a, ali i drugih partija.

“Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi? Je li, Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš?
Nema vlasti koja ne sluša opoziciju. Žali se Transparensiju i svome babi.
Šta ti, Lukaču, radiš? Je l se ti njih bojiš? Ne treba ih tući, ali im treba reći.
Nosite se dođavola!”, rekao je, zimeđu ostalog, Dodik.

Više o ovoj temi čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije