Novi detalji velike akcije SIPA-e širom BiH: Uhapšen Željko Radovanović Krečo

2
Radiosarajevo.ba
Novi detalji velike akcije SIPA-e širom BiH: Uhapšen Željko Radovanović Krečo
Arhiv / Ilustracija

Željko Radovanović zvani Krečo, jedan od najbližih saradnika Ljubana Ećima, uhapšen je jutros u Bijeljini, saznaje Istraga.ba.

Krečo je jedan od preko 20 kriminalaca uhapšenih u srijedu ujutro po naredbi Tužilaštva BiH.

Kao što je portal Radiosarajevo.ba već pisao, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, jutros su na 28 lokacija širom Bosne i Hercegovine, započeli veliku akciju naziva Ira.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Akcija je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe.

Svi navedeni su osumnjičeni za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima trgovina opojnim drogama i pranje novca.

Među osumnjičenima je i jedan sudija koji je bio povezan sa ovom kriminalnom grupom.

Akciju provode pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA. Pretresi traju u Bijljini, Brčkom, Zvorniku, Palama, Istočnom Sarajevu, Banjoj Luci i Sarajevu.

Većina informacija prikupljena je na osnovu podataka iz aplikacija Sky i Enom.

"Željko Radovanović Krečo povezan je sa kriminalcima iz Gradiške koje je predvodi Milivoje Lovrenović. Obojica su još 2007. godine hapšeni u Srbiji, zbog trgovine drogom. Grupa je bila u direktnoj vezi sa Ljubanom Ećimom, kumom Željka Ražnatovića Arkana, za kojim je, zbog optužbi za ratne zločine u BiH raspisana crvena interpolova potjernica. Ova grupa je povezana sa Zemunskim klanom i Lukom Bojovićem", piše Istraga.

Ovaj portal je objavio i dio iz podignute optužnice iz maja 2008. godine.

“Okrivljeni Radovanović Željko i Njegovan Predrag, u Beogradu, u više navrata neovlašćeno stavili u promet opojnu droge heroin i kokain, tako što je po zahtjevu okrivljenog Radovanović Željka, okrivljeni Njegovan Predrag u stanu u Ulici Stojana Protića broj 39, stan broj 1, koji stan je iznajmilo lice Lovrenović Milivoje, a koji stan je za skrivanje opojne droge namijenjene prodaji koristio okrivljeni Njegovan Predrag”, piše u optužnici podignutoj 14. maja 2008. godine.

Više čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije