Novi detalji spašavanja muškarca na Romaniji: Uspješna akcija nakon 3 sata potrage

Radiosarajevo.ba
Novi detalji spašavanja muškarca na Romaniji: Uspješna akcija nakon 3 sata potrage
Foto: GSS Sarajevo / S akcije spašavanja na u rejonu Djevojačkih stijena na Romaniji

Pripadnici Gorske Službe Spašavanja Sarajevo na Romaniji su večeras uspješno izveli akciju spašavanja unesrećenom muškarcu.

Prema informacijama do kojih smo došli, u subotnje popodne u rejonu Djevojačkih stijena na Romaniji dogodila nesreća, te je 16:35 sati krenula akcija spašavanja muškarca srednjih godina. U akciji je krenulo 16 spasilaca, s tri motorna vozila.

Drama na Romaniji: Potraga za unesrećenim muškarcem

"Spasioci su zbog nepristupačnosti terena na mjesto nesreće stigli u 19:10 sati. Unesrećeni je sada stabilan s povrijeđenom rukom, kontuzijom rebara i lijeve noge te blago pothlađen. Nakon pregleda i imbilizacije sprema se transport. Povrede su nastale padom sa stijene", potvrđeno je iz GSS-a Sarajevo.

U akciji je učestvulo 14 spasioca GSS-a stanice Sarajevo, kao i dva člana sekcije GSS Hadžići.

"Kolege iz GSS RS su se stavile u pripravnost te su bili spremni, u slučaju potrebe, izaći na teren. U ispomoć su na teren izašle i kolege iz GSS Jahorina te sanitet Doma zdravlja Pale. Ovim potezom se potvrđuje uspješna saradnja GSS FBiH i GSS RS", dodali su iz GSS-a Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije