Na šta je pozivala SDA na raspravi o novom sazivu Vijeća ministara

0
A. S.
Na šta je pozivala SDA na raspravi o novom sazivu Vijeća ministara
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Novi saziv Vijeća ministara BiH

Potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine jedina je tačka dnevnog reda na hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja je u toku u Sarajevu.

Sjednici prisustvuju 42 poslanika. Za potvrdu novog saziva Vijeća ministara bit će potrebno više od 50 posto glasova “za”.

Nakon žestokih rasprava gdje su u prvom planu bili zastupnici SDA Šemsudin Mehmedović i NES-a Zlatko Miletić, zastupnik SDS-a Mladen Bosić rekao je da oni koji budu glasali za predloženo Vijeće ministara moraju da razmisle o ličnom integritetu.

Žestoka rasprava o kandidatima za ministre: Spominjani divlji fakulteti, sky aplikacija...

Žestoka rasprava o kandidatima za ministre: Spominjani divlji fakulteti, sky aplikacija...

"Svi smo svjedoci i znamo da su neki od kandidat za Vijeće ministara povezani sa kriminalnim strukturama, a neki sa porodičnim nasiljem i nasiljem nad ženama", rekao je Bosić.

Zastupbnik SDA Safet Kešo rekao je da oni koji danas glasaju za formiranje vlasti na nivou Bosne i Hercegovine neće moći biti amnestirani od fragmentacije, jer bi ministri mogli samovoljno provoditi politike.

Kešo je pozvao zastupnike da glasaju protiv ovakvog Vijeća ministara.

"Moj prijedlog je da glasmo protiv", podvukao je Safet Kešo.

Zastipnik PDP-a Branislav Borenović tokom izlaganja osvnuo se na izjavu Šemsudina Mehmedovića koji govori o divljim fakultetima u Novom Sadu, na Palama...

"Zamolio bih zastupnike da ne generalizuju stvari jer je riječ o Univerzitetu u Novom Sadu i Univerzitetu u Istočnom Sarajevu", dodao je Borislav Borenović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije