Žestoka rasprava o kandidatima za ministre: Spominjani divlji fakulteti, sky aplikacija...

1
A. S.
Žestoka rasprava o kandidatima za ministre: Spominjani divlji fakulteti, sky aplikacija...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Novi saziv Vijeća ministara BiH

U Sarajevu je počela hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj će se glasati o novom sazivu Vijeća ministara.

Sjednicu je sazvao predsjedavajući Doma Denis Zvizdić.

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH dala je preporuku za potvrđivanje predloženih kandidata.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Srebrenice, rano ljuta

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Srebrenice, rano ljuta

SIPA okončala provjere za provjere za 12 kandidata: Ko će u Vijeće ministara BiH

SIPA okončala provjere za provjere za 12 kandidata: Ko će u Vijeće ministara BiH

U toku je rasprava, a sjednici prisustvuje 42 zastupnika. Za potvrdu novog saziva Vijeća ministara bit će potrebno više od 50 posto glasova “za”.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA, stava je da će novo Vijeće ministara kakvo je predloženo biti i gore od prethodnog.

"Svi su prošli sigurnosne provjere, ali samo u formalnom smislu. Prošli su provjere datih izjava i to je manjkavost naših procedura. Generalno posmatrajući sastav predloženih kandidata, može se uočiti izostanak kompetencija, dobli smo biografije, diplome, koje obiluju na divljim fakultetima od Novog Sada, Pala i ostalih", kazao je, između ostalog, Mehmedović tokom rasprave, koji je naglasio da će pomno pratiti svaki potez  i uzbunjivati javnost za svaki pogrešan korak koji naprave.

Novi saziv Vijeća ministara BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Novi saziv Vijeća ministara BiH

Zanimljivo izlaganje je imao i Zlatko Miletić (NES), koji je rekao da nema problem s pojedincima, jer svaki pojedinac ima pravo da iskaže političku ambiciju.

“Čuo sam još ranije da će SIPA bez obzira na imena kandidata dati pozititvno mišljenje na njihovo imenovanje. Ne vjerujem u te izvršene provjere po pitanju integriteta nekih kandidata. Stanje je vrlo zabrinjavajuće.

Neki dan je u Italiji uhapšen Matteo Dennaro, vođa Cosa Nostre, nakon 31 godine skrivanja. On nije koristio ove moderne tehnologije, već je komunicirao sa svojom organizovanom kriminalnom skupinom papirićima.

Kod nas, recimo, nije problem kad jedan kandidat za ministra koristi Sky aplikaciju pa ta komunikacija nestane pa se opet pojavi”, rekao je, između ostalog, Miletić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije