Novi detalji o ilegalnom kamenolomu kod Jablanice: Ko je sve uključen u ovo?

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

...

Napraviti reviziju odluka po kojima su firmi dodjeljivana financijska sredstva u više navrata. Provjeriti da li su uložena u ono za što su dodijeljena? I ako se utvrdi da kamenolom nije uzrok, dovoljno je sumnji vezanih za djelatnost firme koje treba provjeriti. A ako se utvrdi da ova firma nije eksploatisala kamenolom, potrebno je utvrditi ko jeste i ko ga je ostavio u stanju u kakvom je bio do nesreće. Također provjeriti legalnost svih objekata izgrađenih u ugroženoj zoni. Ne obnavljati nelegalne. Ima načina da se pogođeni zbrinu na sigurne lokacije i u nove domove legalno izgrađene. Država je dužna pomoći im i na financijski način, uplatom na lične račune sumom koja je ista za svaku osobu i prema mogućnosti.

stagod

Honđo je do sada sigurno pobjegao i to glavom bez obzira ne izgleda baš taj kao da će krivično odgovarati.

Qžđšč

Zadnja laž premijera Nikšića je da kamenolom nije radio 20 godina. Valjda se ilegalni rad ne računa pod njegovom vlašću.

Oskar

Nije lijepo o ovome raspredati i nagađati šta bi bilo, kad bi.... Pogotovo nekog optužiti za smrt desetina mještana bez bilo kakvih dokaza. Ovo je veoma osjetlji a tema. Postoje pravosudni organi , vjestaci raznih struka pa neka utvrde. Poticaje u koroni su dobili za legalan rad firme i tu nema nista sporno a ovaj dio nelegalnih radnji ako su postojale neka se ispitaju pa odgovorni neka odgovaraju. Da nije bilo kamenoloma mozda bi katastrofa bila manja ali je sigurno da bi bila kao i u Buturovic Polju gdje nema nikakvog kamenoloma ili u Dusini, itd...

Ne pijem dok Paja vozi

Napraviti reviziju odluka po kojima su firmi dodjeljivana financijska sredstva u više navrata. Provjeriti da li su uložena u ono za što su dodijeljena? I ako se utvrdi da kamenolom nije uzrok, dovoljno je sumnji vezanih za djelatnost firme koje treba provjeriti. A ako se utvrdi da ova firma nije eksploatisala kamenolom, potrebno je utvrditi ko jeste i ko ga je ostavio u stanju u kakvom je bio do nesreće. Također provjeriti legalnost svih objekata izgrađenih u ugroženoj zoni. Ne obnavljati nelegalne. Ima načina da se pogođeni zbrinu na sigurne lokacije i u nove domove legalno izgrađene. Država je dužna pomoći im i na financijski način, uplatom na lične račune sumom koja je ista za svaku osobu i prema mogućnosti. ka ... To treba pitati Salema Dedića ipak je on više upućen

IVA

FORMIRANI TIMOVI PREDMET I ........ ZASTO POLICIJA NIJE PRIVELA VLASNIKA????????? ZASTO SE COVIC I HDZ NE OCITUJU O OVOME????????????????

/ Najnovije