Cjenovnik u restoranu Vlade FBiH: Šta je danas bilo na meniju...

8
Radiosarajevo.ba
Cjenovnik u restoranu Vlade FBiH: Šta je danas bilo na meniju...
FOTO: Arhiv / Vlada FBiH

Uvijek je zanimljvo vidjeti šta naši političari u Vladi Federaciji Bosne i Hercegovine imaju na jelovniku. Ranije smo se znali susresti sa egzotičnim jelovnikom najfinijih sarajevskih restorana gdje gosti biraju i časte se janjetinom, hobotnicama i skupim vinima.

Jedan takav jelovnik, za ponedjeljak 5. oktobra, objavljen je na društvenim mrežama, a radi se upravo o restoranu iz Vlade FBiH.

Na zanimljivoj listi, prisutni na Twitteru i Facebooku su komentirali iznimno povoljne cijene, znatno niže od onih na koje su prosječni građani Bosne i Hercegovine navikli.

Najskuplje jelo na današnjem meniju je biftek sa jajetom koji iznosi svega 6,50 maraka. Teleća snicla je marku jeftinija (5,50 KM), dok ramstek na žaru iznosi 4,50 marke.

Cjenovnik u restoranu Vlade FBiH - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba : Cjenovnik u restoranu Vlade FBiH

Hladna predjela koštaju dvije marke, a na ponudi su travnički sir, francuska salata ili miješani sendvič, sa goveđom pršutom i sirom.

Na toplom predjelu je samo jedan izbor - pura sa sirom i jogurtom i iznosi tri marke.

Od gotovih jela na meniju su teleće pečenje (6 KM), te punjeni juneći odrezak (4,50 KM), Hamburški stek (4 KM), kao i pileće pečenje na mađarski način (3 KM).

Jogurt ili kefir su "skupi" i iznose marku, kao i miješana salata, a kao prilog, od marku i po, na meniju su makaroni na puteru, restovani krompir ili dinstana buranija.  

Sve to naši političari nakon ručka mogu zasladiti tulumbom ili orasnicom koje koštaju po marku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije