Novi podaci za BiH: Dvije osobe umrle u RS, najviše zaraženih iz Banje Luke

Radiosarajevo.ba
Novi podaci za BiH: Dvije osobe umrle u RS, najviše zaraženih iz Banje Luke
EPA-EFE / Ilustracija

Iz posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u protekla 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo, Univerzitetskoj kliničkom centru, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju testira 544 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je sa 51 osoba u ovom bh. entitetu. 

Riječ je o 28 muških i 23 ženskih, od kojih su 16 mlađi, 26 srednje i devet osoba starije životne dobi.

Prema mjestu boravka, 10 ljudi je iz Banje Luke, devet iz Bosanske Gradiške, pet iz Bijeljine, Višegrada i Teslića, četiri iz Foče, dvije iz Zvornika i po jedna iz Berkovića, Bratunca, Dervente, Kneževa, Bosanske Dubice, Ljubinja, Modriče, Nevesinja, Bosanskog Novog, Novog Goražda i Trebinja.

U protekla 24 sata Institutu za javno zdravstvo RS prijavljene su dvije smrti u kojima je potvrđena prisutnost novog koronavirusa. Riječ je o ženama starijih životnih dobi iz Trebinja i Banja Luke.

Do sada je u RS potvrđeno 9.318 slučajeva koronavirusa, a ukupno 309 osoba s kojima je potvrđen test na novi koronavirus.

U RS, od novog koronavirusa, do sada se oporavilo ukupno 6.295 osoba, a testirano je 79.612 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 168, u Univerzitetskom kliničkom centru RS 54, a u općim bolnicama 114.

U RS trenutno je 3.249 osoba pod zdravstvenom zaštitom, a nadzor je završen sa 60.478 osoba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije