... / Nove većine nema - nema ni druge sjednice Skupštine Kantona Sarajevo

16. 01. 2020. u 10:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 74

I druga za danas zakazana sjednica Skupštine KS nije održana zbog nedovoljnog broja zastupnika koji prisustvuju sjednici.

Podsjećamo, na drugoj sjednici zastupnici su trebali odlučiti o datumu nove sjednice Skupštine KS na kojoj bi se glasalo o nepovjerenju aktuelnoj Vladi Kantona Sarajevo na čelu s premijerom Edinom Fortom.

Kao što je to bio slučaj i sa prvom za danas predviđenom sjednicom, zastupnici nove kantonalne većine (SDA-SBB-DF-BOSS) nisu se pojavili u skupštinskoj sali.

Predsjedavajuća Skupštine KS Danijela Kristić konstantovala je da sjednici prisustvuje 15 zastupnika, te da se sjednica prekida zbog nedostatka kvoruma.

Čekaju se press konferencije oba tabora.

Skupština KS: Ništa od sjednice, nova većina nije došla niti odgovorila na pozive

U Sarajevu danas trebale su se održati dvije sjednice Skupštine Kantona Sarajevo. Prva sjednica bila je zakazana za 9.30, kada su zastupnici trebali izglasati privremeno finansiranje u KS, dok bi na drugoj trebao biti izglasan dan kada će se glasati o smjeni aktuelne Vlade, na čelu s premijerom Edinom Fortom.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA