Nove uvrede: Dodik u svom maniru odgovorio na zahtjev Valentina Inzka

15
Radiosarajevo.ba
Nove uvrede: Dodik u svom maniru odgovorio na zahtjev Valentina Inzka
Foto: Anadolija / Milorad Dodik

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko zatražio je od Milorada Dodika, lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH, da ukloni ploču s imenom Radovana Karadžića i promijeni naziv Studentskog doma na Palama, ili bi se trebao suočiti sa zabranom putovanja u sve zemlje EU.

Na Dodikov odgovor nije se dugo čekalo.

Dodik je, u sebi svojstvenom stilu kakav smo, nažalost, imali prilike da čujemo mnogo puta, izjavio da je Inzko "bošnjački lobista i faktor nestabilnosti u BiH" i što prije on ode, prije će se stvoriti uslovi za dogovor i stabilizaciju u BiH.

"Uslovljavanje neizabranog stranca šta i kako u jednoj zemlji može da se zove, zasjenilo je manire okupatora kojih se ova zemlja nagledala. Zanimljivo je da mu smeta ime Radovana Karadžića, a ne smeta ime Alije Izetbegovića, 'Zelenih beretki', Jure Francetića ili Mile Budaka, po kojima ulice u FBiH nose imena", rekao je Dodik.

Dodik je nastavio u istom maniru pa kazao da je Inzko od tumača sporazuma, dao sebi zadatak da nam projektuje ne samo budućnost nego i prošlost.

"Mislim da je to za čovjeka njegovih gabarita pretežak zadatak. Ovdje je toliko dugo da je morao da shvati da narodi u BiH ne gledaju isto ni na prošlost ni na budućnost", rekao je Dodik.

Nastavio je uvredljivim tonom, poručivši da bi Inzko "bio korisniji ovih dana svojoj državi čiji je glavni grad bio meta islamskog terorizma", i da bi Inzko o terorizmu, onima koji regrutuju teroriste i njihovom rutama imao šta da ispriča vlastima svoje zemlje s obzirom na to koliko je godina proveo u BiH.

Nakon ovakvih riječi, moguće je da će uslijediti žestoke reakcije iz BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije