Nove sramotne izjave: Uoči Dana nezavisnosti Dodik opet vrijeđao BiH

23
Radiosarajevo.ba
Nove sramotne izjave: Uoči Dana nezavisnosti Dodik opet vrijeđao BiH
Foto: RTRS / Milorad Dodik

U Beogradu je danas, 28. februara, obilježen takozvani 'Dan Ustava RS', a govornicom je opet na sramotan način dominirao predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik.

Milorad Dodik je nastavio da zove entitet RS 'državom', iako se radi o administrativnoj jedinici unutar Bosne i Hercegovine, a veličao je i osuđene ratne zločince Ratka Mladića i Radovana Karadžića. 

"RS je prema svim paramterima država, nemamo samo stolicu u Ujedinjenim nacijama. RS izaziva mnoge i ne da im mira. Mnogi su ljuti što postojimo, a mi ponosni živimo naš život slobode koji se zove RS", poručio je 'laktaški vožd'. 

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Dodik je također istakao da "ne treba zaboraviti i one" koji su danas (opravdano) u zatvorima, poput osuđenih ratnih zločinaca Karadžića i Ratka Mladića, čiji je sin Darko Mladić prisustvovao ovoj 'svečanosti'. 

Iako je ovaj 'svečani' prijem održan u Beogradu, na njemu se nije pojavio ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kao ni premijerka Ana Brnabić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije