! / Nove mjere u kantonu u BiH: Ograničeno radno vrijeme kafića, nema muzike uživo

06. 11. 2021. u 11:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Tuzlanskom kantonu se trenutno nekontrolisano širi koronavirus, zbog čega su uvedene restriktivnije mjere koje odmah stupaju na snagu. Ugostiteljskim objektima i tržnim centrima se skraćuje radno vrijeme do 21 sat, mjere će biti na snazi do 19. novembra.

Ograničava se radno vrijeme do 21 sat, za ugostiteljske objekte, kladionice, restorane u sklopu benzinskih pumpi. Dozvoljena je dostava hrane nakon 21 sat. Ograničenje radnog vremena se odnosi i na tržne centre, salone namještaja i slične prodavnice koje nisu esencijalne za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Ograničenje radnog vremena se ne odnosi na apoteke, benzinske pumpe, pekare, dragstore, šaltersku prodaju hrane.

Također, zabranjuje se izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima. Na snazi ostaje obavezno nošenje maske u zatvorenom i po potrebi na otvorenom.

Moguća je obustava nastave u pojedinim školama i odjeljenjima gdje će procjenu vršiti nadležno ministarstvo. To se odnosi na škole u kojima dođe do povećanog broja zaraženih.

UKC će reducirati hladni operativni program i specijalističke preglede.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)