Nove mjere u gradu na Vrbasu zbog pogoršane epidemiološke sitaucije

1
Radiosarajevo.ba
Nove mjere u gradu na Vrbasu zbog pogoršane epidemiološke sitaucije
Foto: Anadolija / Banja Luka

Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Banja Luka donesena je odluka da je obavezno nošenje maske na otvorenom.

Današnja sjednica Gradskog štaba bila je zatvorena za medije. Nekoliko članova bilo je prisutno sjednici u prostorijama Gradske uprave Banje Luke, a ostali su se uključili online, piše ATV.

Od članova štaba, u Gradskoj upravi su prisutni predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić, direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković i Milada Šukalo.

Banja Luka je i danas grad sa najvećim brojem zaraženih u Srpskoj (92), a preminule su i tri osobe iz ovog grada.

Mediji iz ovog bh. enteiteta pišu da gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković ni danas nije u gradu, te da vikend provodi na Kopaoniku, gdje drži predavanja svojim kolegama, studentima ekonomije.

Kako su juče apelovali ljekari UKC, stanje u Banjaluci je alarmantno, te se grada nalazi pred zatvranjem. Preko 300 osoba je smješteno na liječenju na UKC-u, a skoro 90 odsto bolničkih kapaciteta UKC-a je popunjeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije