Nove informacije: Lidl planira zaposliti 2.000 radnika u BiH

6
Radiosarajevo.ba
Nove informacije: Lidl planira zaposliti 2.000 radnika u BiH
Foto: EPA - EFE / Lidl

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u Sarajevu predstavnike kompanije ''Lidl'', izvršnog direktora Deana Suneka i voditelja sektora Marjana Mikovića.

Na sastanku je istaknuta zainteresovanost kompanije ''Lidl'' za poslovanje na tržištu BiH, što je vidljivo kroz pripremne radove na izgradnji logističkog centra u blizini Sarajeva.

Predstavnici kompanije informisali su ministra Košarca o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti kompanije ''Lidl'' budu prisutni u gradovima i općinama u RS i Federaciji BiH, koji imaju više od 30.000 stanovnika. Sa aspekta razvojnih planova, naglašeno je da bi kompanija ''Lidl'' u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH.

Predsjedništvo BiH u New Yorku: Razgovorali s generalnim sekretarom UN-a o rezoluciji o Srebrenici

Predsjedništvo BiH u New Yorku: Razgovorali s generalnim sekretarom UN-a o rezoluciji o Srebrenici

Odabrana lokacija: Nakon Bijeljine i Sarajeva, Lidl stiže u još jedan bh. grad

Odabrana lokacija: Nakon Bijeljine i Sarajeva, Lidl stiže u još jedan bh. grad

Ministar Košarac i predstavnici kompanije ''Lidl'' posebno su se fokusirali na pitanje zastupljenosti domaćih proizvoda u prodajnim objektima ove kompanije.

''Osim mogućnosti za nova zapošljavanja, smatram da je od ključne važnosti da u narednom periodu razgovaramo o tome na koji način i u kojem procentu će biti zastupljeni proizvodi iz RS i Federacije BiH. Moj stav je da domaći proizvodi moraju na adekvatan način biti zastupljeni u svim trgovačkim centrima i na tome ću insistirati'', naveo je ministar Košarac.

On je rekao da je ohrabrujuća iskazana spremnost kompanije ''Lidl'' da proizvodi iz RS i Federacije BiH budu na odgovarajući način pozicionirali u njenim trgovačkim marketima, u skladu sa standardima ove kompanije.

Ministar Košarac je najavio da će u narednom periodu biti organizovan sastanak predstavnika nadležnih entitetskih institucija i prepoznatljivih proizvođača iz RS i Federacije BiH sa predstavnicima kompanije ''Lidl''.

''Kompanija 'Lidl' prepoznatljiva je na svjetskom i evropskom tržišu, a prisutna je i na regionalnim tržištima poput Srbije i Hrvatske. Raduje me njihovo opredjeljenje i spremnost da u budućnosti posluju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH'', naveo je ministar Košarac.    

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije