FK Željezničar podijelio sezonske poklon ulaznice za djecu ustanova i udruženja

0
Radiosarajevo.ba
FK Željezničar podijelio sezonske poklon ulaznice za djecu ustanova i udruženja
Foto: Damir Hajdarbašić / FK Željezničar / Podjela sezonskih poklon ulaznica

FK Željezničar je na današnjoj ceremoniji uručio 130 sezonskih karata za predstojeću sezonu predstavnicima 11 domova i udruženja koja brinu o djeci, uključujući djecu sa posebnim potrebama i djecu iz marginaliziranih grupa.

Osim karata koje je obezbijedio klub, više od 110 karata za djecu su donirale društveno odgovorne kompanije i pojedinci tokom proteklih mjesec i pol dana.

Sezonske ulaznice su dodijeljene Domu Bjelave, SOS Dječije selo, Centar Vladimir Nazor, Organizaciji Respekt te udruženjima Budi mi drug, Summero, Srce za djecu oboljelu od raka, Dajte nam šansu, Zdravo odrastanje, Život sa Down sindromom i EHO za pomoć djeci sa teškoćama sluha i govora.

Zabilježen rast prosječne plate u BiH: Pogledajte o kojem iznosu je riječ

Zabilježen rast prosječne plate u BiH: Pogledajte o kojem iznosu je riječ

Na Grbavici otvoren novi "The Maniacs Shop"

Na Grbavici otvoren novi "The Maniacs Shop"

Sezonske ulaznice za 2022/23 glase na ime organizacije i namjera je da se koriste naizmjenično kako bi svako dijete bilo u prilici da prisustvuje na nekoliko utakmica tokom godine. Ove ulaznice, bez ograničenja, mogu koristiti djeca, članovi i štićenici kao i vaspitači i roditelji u pratnji i one vrijede za porodičnu, „Kids & Family“ zonu, na sjevernoj tribini stadiona Grbavica.

"Mi želimo da porodična zona ponudi odvojen i ugodan ambijent za djecu, roditelje i staratelje i FK Željezničar će i u narednoj sezoni intenzivirati uređenje i promociju ove tribine te nastaviti praksu podjele besplatnih karata za djecu iz osnovnih škola, sportskih klubova i udruženja", istakao je Jusuf Tanović, član Upravnog odbora FK Željezničar i voditelj ovog projekta.

Neda Zgodić Božić iz SOS Dječijeg sela Sarajevo kazala je da djecu iz SOS Dječijeg sela FK Željezničar i njegovi prijatelji časte dobrotom, srećom i motivaciom za sport, te šansom da uživaju u lijepim sportskim aktivnostima.

"Nadam se uspjesima FK Željezničar. Zahvaljujem se u ime 85 djece SOS Dječijeg sela Sarajevo", istakla je Zgodić Božić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije