Odigran meč na Grbavici: Željezničar i Borac remizirali

0
Radiosarajevo.ba
Odigran meč na Grbavici: Željezničar i Borac remizirali
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / FK Željezničar - FK Borac

Zaostala utakmica 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Borca odigla se večeras na Grbavici.

Željezničar i Borac remizirali su (0:0).

Utakmica je počela u 18:00h i igrala se u odličnim uslovima kako za igrače tako i za navijače, ali nažalost nije bilo golova.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

U prvom poluvremenu je bilo prilika, ali bez rezultata. Vrijedi izdvojiti još samo pokušaj Subašića u finišu prvog dijela, no i on je bio poprilično neprecizan i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

I drugo poluvrijeme donosi veoma čvrstu igru s obje strane. Željezničar je bio mnogo bolji rival na terenu.

Borac je zaprijetio u 15. minuti utakmice kada je Dejan Meleg se namjestio na lijevu nogu i sjajno gađao dalji ugao, ali je Josip Bender paradom uljepšao ovu priliku. Dvije minute kasnije golman Plavih je vrhovima prstiju dirao loptu nakon udarca Jove Lukića, a onda završava na prečki i ostaje 0:0, piše Sport1.

FK Željezničar - FK Borac 18. maja 2022. - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: FK Željezničar - FK Borac 18. maja 2022.

Plavi su imali spornu situaciju u 12. minuti utakmice kada je rukom u kaznenom prostoru igrao Strahinja Bošnjak, ali se Mateo Musa nije oglasio. U nastavku vrijedi istaći pokušaj Armina Hodžića koji glavom šutira pored gola, te Sedada Subašića koji šutira preko gola Banjalučana.

U drugom poluvremenu nastavljena je otvorena igra sa obje strane, a žar borbe se rasplamsao, te je viđeno i nekoliko žutih kartona.

Željezničar je imao najbolje šanse u nastavku, a obje su se dogodile u svega dvije minute. Prvo je u 64. minuti utakmice, Semir Štilić petom sjajno proigrao Ermina Zeca, koji je šutirao u Ćetkovića. U nastavku akcije u narednoj minuti šutirao je Benjamin Šehić i zatresao stativu nakon čega se lopta odbila u Ćetkovića.

U 83. minuti utakmice ponovo je stativa bila saveznik Borca, a ovoga puta šutirao je Bekrić koji je savladao Ćetkovića, ali je stativa spasila Banjalučane i na kraju ih odvela do jednog boda na Grbavici. Dvije minuta kasnije, sjajan "slalom" Blaževića, a onda je uputio udarac preko gola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije