Novalića nema na sjednici Parlamenta, treća osoba se obratila zastupnicima

Radiosarajevo.ba
Novalića nema na sjednici Parlamenta, treća osoba se obratila zastupnicima
Foto: Printscreen / Sa sjednice

Premijer FBiH Fadil Novalić ne prisustvuje vanrednoj sjednici Predstavničkog doma posvećenoj aktivnostima Vlade FBiH tokom pandemije, iako je trebao obrazlagati ovu informaciju.

Kako je rekao Mirsad Zaimović, predsjedavajući Predstavničkog doma, Novalić je obavijestio da će ga mijenjati dopremijer Vesko Drljača.

Potom je Drljača izašao za govornicu samo da bi rekao da će informaciju o aktivnostima Vlade poduzetim od proglašenja stanja nesreće prezentirati Goran Miraščić, savjetnik premijera.

Ovu vanrednu sjednicu su zatražili opozicioni zastupnici zbog afere "Respirator", odnosno nabavke 100 respiratora iz Kine preko poljoprivrednog gazdinstva Srebrena malina, za 10,5 miliona KM.

Slučaj je pod istragom Tužilaštva BiH, a osumnjičeni su zasad premijer FBiH Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik Srebrene maline Fikret Hodžić, koji su jučer pušteni iz pritvorske jedinice Suda BiH.

Više od 20 zastupnika SDP-a BiH, Naše stranke, Naroda i pravde, PDA, Nezavisnog bloka i A-SDA predalo je Predstavničkom domu Parlamenta FBiH zahtjev za smjenu Vlade FBiH.

Klub poslanika Demokratske fronte ranije je predložio zaključak kojim Predstavnički dom poziva premijera FBiH Fadila Novalića, te dopremijere Jelku Mlićević i Veska Drljaču da podnesu ostavke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije