Novalić: Dio zgrade u vlasništvu moje kćerke Ade neće biti prodat BH Pošti

A. B.
Novalić: Dio zgrade u vlasništvu moje kćerke Ade neće biti prodat BH Pošti
Foto: Radiosarajevo.ba / Fadil Novalić
Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je nakon sjednice u Mostaru održao konferenciju za novinare u sjedištu ove institucije, u Sarajevu.

Premijer FBiH je govorio o raspodjeli prihoda od putarina, kupovini zgrade Energoinvesta za smještaj Vlade FBiH u Sarajevu i medijskim špekulacijama o uključenosti članova njegove porodice i saradnika u kupovinu jedne nekretnine od strane BH Pošte.

"Odluka o raspodjeli prihoda od putarina je privremena. Ja vas sada pitam da li će ikada, dok traje isplata kredita, predstavnici iz Republike Srpske pristati na to da dobijaju manje od trenutne cifre, kada je riječ o raspodjeli sredstava. Za deset ili 20 godina na FBiH će se trošiti više od 80 posto, a neće se toliko zarađivati i to je bio razlog za špekulacije prethodnih dana, posebno jer se to implicira na narednih 20 godina. Mi smo se u Parlamentu zakleli da ćemo čuvati FBiH i to moramo činiti. Na današnjoj rapsravi smo pokušali iz zone politike ući u zonu rasprave i to su mogli samo ministri koji se razumiju u ekonomiju. Kroz oba zakona smo analizirali moguću štetu i pitali smo se zašto analiza nije napravljena prije nego je donesena odluka, a ne da se to tek sada radi", rekao je danas Novalić o raspodjeli prihoda doda

"Neposrednom nagodbom dogovoreno je da BH Pošta kupi zgradu i laž je da je zgrada u vlasništvu porodice Novalić. Istina je da jedan dio zgrade pripada firmi koja je u vlasništvu moje kćerke i taj dio nije obuhvaćen u kupovini koja će biti izvršena. Ja neću biti jedan od premijera koji su svoj mandat započeli sa praznim džepovima, a završili sa milionima.", rekao je premijer Novalić o odluci da BH Pošta kupi zgradu.

"Natpisi da će moja kćerka Ada biti bogatija za 8,5 miliona su čista laža", dodao je Novalić.

Novalić je istakao kako vlasnički udio u firmi koji ima njegova porodica nikada nije bio predmet prodaje.

Premijer Fadil Novalić je na današnjoj konferenciji govorio i o smještaju Vlade FBiH u budućnosti, te je kazao kako su to pitanje u Mostaru riješili veoma glatko kupovinom zgrade "Staklena banka", dok je to pitanje u Sarajevu problem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije