Vlada FBiH: Odluke o kadrovskim rješenjima

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH: Odluke o kadrovskim rješenjima
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela zaključke i o kadrovskim rješenjima.

Imenovan je član Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje imenovala Slavka Vukića, na razdoblje do isteka mandata ostalim članovima Upravnog odbora.

Data je saglasnost Nadzornom odboru UNIS GROUP d.o.o. za imenovanje Mirsada Siručića za direktora ovog društva, na mandat od četiri godine.

Prethodno su date saglasnosti Nadzornom odboru PS VItezit d.o.o. VItez za razrješenje Josipa Rajića dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju i razvoj Uprave ovog društva, te da za vršitelja ove dužnosti do okončanja konkursne procedure, a najduže do 12 mjeseci, bude imenovan Josip Mišković, data je i saglasnost za razrješenje Miroslava Puljića dužnosti direktora, prije isteka mandata, te da za imenovanje Josipa Rajića na ovu poziciju, do okončanja konkursne procedure, a najduže do 12 mejseci.

Vlada je Jakuba Mušinbegovića ovlastila za učešće u radu i odlučivanju na Skupštini privrednog društva Binas d.d. Bugojno, a Gorana Buhača za skupštinu Sarajevoputeva d.d. Sarajevo, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije